Arpacas de orz slefuit 1kg Mareste

Arpacas de orz slefuit 1kg

02

01.12.2018

9,50 MDL

Informatii

Arpacașul din orz este un aliment bogat în fibre cu proprietăți nutritive valoroase. Arpacașul din orz poate fi o alegere sănătoasă dacă vă doriți o alimentație echilibrată pentru că aduce multe beneficii organismului nostru. Poate fi servit drept garnitură, colivă, gătit alături de alte feluri de mâncare sau transformat în cereale pentru micul dejun. Arpacașul fiert are o consistență densă și seamănă la gust cu nucile. El este adesea decojit sau perlat, ceea ce înseamnă că a fost curățat parțial prin decorticare. Arpacașul poate fi de asemenea transformat în fulgi sau prăjit și mărunțit.

Arpacașul din orz nu conține grăsimi saturate sau colesterol și are numai 5 miligrame de sodiu. Arpacașul din orz conține 16 % din doza zilnică recomandată de niacină, echivalentul a 3,2 miligrame. De asemenea, conține 6 % din doza zilnică recomandată de folat, echivalentul a 26,1 micrograme. Alte vitamine din arpacaș includ colina, acidul pantotenic, tiamina, riboflavina și vitaminele A, K, B6 și B12. Arpacașul conține și minerale precum calciu, mangan, magneziu, fosfor, seleniu, potasiu, zinc, cupru și fier.

Arpacașul din orz decorticat are cel mai mic indice glicemic dintre toate cerealele cunoscute, inclusiv grâu, secară și ovăz. Indicele glicemic măsoară cu cât va crește zahărul din sânge în urma consumului a 100 g de mâncare, în comparație cu creșterea glucozei sanguine atunci când este ingerat zahăr simplu. Indicele glicemic al arpacașului decorticat fiert este 35, potrivit Indexului Glicemic, așadar este considerat ca un aliment cu un indice glicemic scăzut cu un conținut decarbohidrați complecși. De aceea, poate fi o alegere potrivită pentru diabetici sau persoanele care urmează o dietă cu un indice glicemic scăzut.

Deși toate tipurile de arpacaș și orez au valoare nutrițională, unele sortimente sunt mai bogate în fibre, proteine, folați și minerale. Chiar dacă arpacașul din orz decorticat nu este o cereală integrală, conține mai multe fibre decât orezul alb, brun sau sălbatic. Nutrienții variază și ei în cazul acestor trei sortimente de orez. Atunci când comparați gradul de nutriție în cazul arpacașului decorticat și orezului, trebuie să luați în considerare diferitele tipuri de orez existente.

Fibrele din arpacaș susțin buna funcționare a digestiei și scad riscul de cancer de colon. De asemenea, arpacașul din orz poate reduce nivelul de colesterol și vă poate proteja împotriva bolilor cardiovasculare. La fel ca toate produsele din cereale integrale, arpacașul poate ajuta la menținerea unei tensiuni arteriale mici și poate reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 atunci când este consumat cu regularitate. Arpacașul din orz este mai eficient decât ovăzul integral în reglarea insulinei și glucozei. Când este consumat ca parte a unei diete ce conține alte cereale integrale, arpacașul contribuie la reducerea riscului de obezitate, ateroscleroză, infarct ischemic și de mortalitate, în general.

Recenzii

Scrie o recenzie

Arpacas de orz slefuit 1kg

Arpacas de orz slefuit 1kg