Hrisca 1kg Mareste

Hrisca 1kg

03

01.12.2018

12,80 MDL

Informatii

Hrișca este un excelent înlocuitor al cărnii, datorita proteinelor ​, caloriilor bine solubile si digerabile, dar si bunului gust. Proprietățile utile ale hrișcăi sunt nu numai de o valoare nutritivă ridicată, dar și conține substanțele necesare pentru sănătatea organismului uman: fier, iod, nichel, cupru, fosfor, zinc, bor, cobalt. Hrișca este bogată și în microelemente și acizi organici: acid malic, acid oxalic, acid maleic, acid citric. Hrișca după calitățile sale dietice conține vitaminele: B, P (rutin), PP, dar, spre deosebire de alte cereale, vitaminele din hriscă sunt într-un raport echilibrat.

Hrișca conține o mulțime de acid folic, din acest motiv ea este utilă în special pentru femeile însărcinate. Acidul folic are proprietati uimitoare: creste rezistenta, ajuta organismul să lupte mai bine cu bolile, stimulează hematopoieza.

Hrișca este un lider în conținutul de proteine ​​în rândul boabelor. După cantitatea de grăsime crupele de hrișcă dau întîetate numai numai meiului și fulgilor de ovăz. Proprietăți utile de hrișcă pot fi listate mult timp. Iată cele mai importante: hrisca întăreste vasele sanguine, creste rezistenta musculara, reduce nivelul de colesterol rau din sange, are un efect benefic asupra pancreasului si a tractului gastro-intestinal. Folosirea constantă a crupelor de hrișcă este recomandat pentru obezitate, diabet si tulburari metabolice. Dacă aveți arsuri la stomac, mestecți un varf de cutit de boabe crude.

Hrisca este, de asemenea, foarte utilă pentru copii. Aceasta poate fi administrată la copii sub vîrsta de un an.

Recenzii

Scrie o recenzie

Hrisca 1kg

Hrisca 1kg