Mazare slefuita boabe 1kg Mareste

Mazare slefuita boabe 1kg

08

01.12.2018

7,70 MDL

Informatii

Mazărea  este o plantă erbacee anuală. Mazărea are tulpina goală la interior și cu lujerii agățați de diferite lungimi. Culoarea tulpinii - de la verde deschis la albastru-verde întunecat. Cele mai multe soiuri de mazăre au floarea de culoare albă, bisexuală, auto-polenizare. Fructul de mazăre de fructe - bob, care este adesea numit folicul.

Fructul mazării - fasole, în funcție de soi are formă, dimensiunea și culoarea diferită. Fiecare capsulă conține 4-10 semințe aranjate într-un rând. Forma și culoarea de semințe este variată, suprafața lor este netedă sau încrețită. Culoarea cojiei de mazăre corespunde culorii florilor a acestei plante.

Există două grupe principale de mazăre: decojite și de zahăr.

Varietatea celor decojite difer de cele de zahăr, prin prezența stratului de pergament pe flapsurile interiore de fasole, ceea ce le face necombustibile. Acest bob de mazăre este cultivat pentru mazărea verde, ce merge pentru conservație. Soiurile de zahăr nu au o stratul de pergament și sunt cultivate pentru fasole imature (lame). Aceste boabe sunt folosite în mîncare.

 

Mazărea era cultivată pe scară largă în India antică și China antică, unde este un simbol al fertilității și a bogăției. În Grecia antică și Roma antică, mazărea a fost principala hrană a oamenilor săraci, iar în Franța, în secolu al XVI-lea, mazărea se dădea la masa regelui prăjită cu untură de porc, dar și la mesele de rind.

Valoarea calorică a mazării

Conținut scăzut de calorii, un produs dietic care contine 55 kcal la 100 g. Mazărea fiartă conține 60 kcal. Iar în mazărea uscată conținutul ridicat al conținutului de carbohidrați și calorii este de 298 kcal la 100 g. Prin urmare, în această formă nu este recomandat de măncat mazăre în cantități mari pentru persoanele ce suferă de obezitate.

Recenzii

Scrie o recenzie

Mazare slefuita boabe 1kg

Mazare slefuita boabe 1kg